Het Pulmuone Kimchi-museum is gewijd aan het favoriete Koreaanse gerecht, kimchi. Het bijgerecht van gefermenteerde groenten is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Koreaanse keuken en er zijn ongelofelijk veel wetenswaardigheden over. Het gerecht heeft honderden verschillende verschijningsvormen en wordt vrijwel dagelijks gegeten door de Koreaanse bevolking. Het museum is opgericht in 1986 en trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.
Begin het bezoek met feiten over de achtergrond van kimchi. Een verzameling oude boeken, schilderijen, keukengerei en modellen illustreren de oorsprong van het gerecht en geven aan waarom het zo populair is geworden. Aan de hand van uitstallingen wordt verklaard waarom kimchi verschilt per regio waar het wordt gemaakt, gebruikte ingrediënten en jaargetijde.
Je leert ook hoe kimchi wordt gemaakt en ziet recepten waarin het goed te gebruiken is. Als je een fijnproever bent, noteer dan enkele recepten en probeer deze later uit. Je kunt ook van tevoren telefonisch contact opnemen en een plaats reserveren in een kookles. Deze lessen worden regelmatig tegen betaling aangeboden.
In een ander onderdeel van het museum leer je over de heilzame effecten die kimchi heeft op de spijsvertering. Je kunt dit onder een microscoop bestuderen. Aan het eind van het museum zijn proeflokalen, waar bezoekers verschillende soorten kimchi kunnen proberen. Je kunt ook kimchi (en Koreaans voedsel in het algemeen) bestuderen in de informatieruimte. Een goed gevulde cadeauwinkel maakt de ervaring helemaal af. Het Pulmuone Kimchi-museum is op maandag en feestdagen gesloten. De toegangsprijs is laag en de uitstallingen zijn ook van Engelstalige uitleg voorzien. Het museum is maar klein en je hebt waarschijnlijk minder dan een uur nodig om het hele museum te ervaren. Je kunt er komen door de metro te nemen naar Samseong of Cheongdam.