Ontdek het leven in de Blauwe Zone in het oosten van Sardinië, tussen Ogliastra en Barbagia, bekend als het gebied met de hoogste concentratie honderdjarigen.
Een actieve rol in de gemeenschap en familie, een traditionele en gezonde levensstijl, echte lokale gerechten, lichaamsbeweging en wandelen, uitstekende genetische geschiedenis en omgeving: dit zijn de hoofdingrediënten van deze ervaring in het meest authentieke Sardinië. Je wordt drie dagen ondergedompeld in de omringende cultuur en natuur, met buitengewone dagelijkse ervaringen die blijvende herinneringen zullen creëren aan je reis naar Sardinië, waaronder gastronomische en culturele tours, natuurlijke juweeltjes en direct contact met de lokale bevolking.
Leer de geheimen van een lang en gezond leven!
Dag 1
Na de ontmoeting met je gids ga je op weg naar centraal en oostelijk Sardinië. Je eerste stop is in het hoger gelegen Ogliastra waar een picknick met lokale producten op je wacht voor de Bau Mela waterval, een meesterwerk van de natuur. De middag gaat verder naar Villagrande Strisaili, de stad van de langlevendheid en 's werelds hoogste concentratie honderdjarigen. Het zal geweldig zijn om een wandeling te maken en wat tijd door te brengen met de plaatselijke bevolking onder het genot van een Italiaanse koffie. Later is het tijd om de nuraghe beschaving te ontdekken met een rondleiding door het Bosco Seleni archeologisch gebied, een van de meest indrukwekkende nuraghe complexen in de omgeving. Transfer en inchecken bij de accommodatie, met B&B formule, vlakbij de kust.
Dag 2
Na een ontbijt met lokale gerechten is het tijd om de Blauwe Zone in te duiken: je bezoekt een van de meest indrukwekkende grotten van Europa, Marmuri Cave, waar de schoonheid van de stalagmieten en slingers die aan de wanden hangen verbluffend is, net als de majesteit van de ruimtes. Daarna wacht een lokale familie je op voor een spannende kookervaring die diep verbonden is met de tradities van de gemeenschap, met een rijke proeverij na de les. In de namiddag trek je de bergen in waar je enkele van de mooiste uitzichtpunten van Ogliastra kunt bewonderen tussen Ulassai en Gairo Vecchia, en voordat je terugkeert naar de B&B krijg je een spannende wijnproeverij in een wijnmakerij, precies waar de rode Cannonau wijn is geboren.
Dag 3
Na het ontbijt en de check-out klim je naar Supramonte en ga je naar een herdersfamilie om de kunst van het kaasmaken te leren en te lunchen midden in de natuur met adembenemende uitzichten. Na de lunch bezoek je een van de meest opvallende en goed bewaard gebleven monumenten van prehistorisch Sardinië: S'Ena e Thomes. Een mooie rit naar het berggebied van Barbagia laat je kennismaken met Dorgali en een wandeling door de schilderachtige straatjes, en een workshop van filigraan sieraden, aardewerk en tapijtweven laat je de ambachtelijke roeping van het dorp ontdekken. Uiteindelijk keer je voor etenstijd terug naar Olbia.
Blijf
Het verblijf zal plaatsvinden in een B&B faciliteit die beschikbaar is afhankelijk van de periode.
Lunches
De lunches bestaan uit typisch Sardijnse producten zoals vleeswaren en kazen, zelfgemaakte pasta en groenten.