Tijdens de rondleiding door de stad via een aangename wandeling bereik je de prachtige Renaissance kerk, de Chiesa Madre, en wandel je door de straten van de stad tot je de “Moederkerk” bereikt, met zijn karakteristieke koepel, een van de grootste van Sicilië.
Daarna ga je verder naar Piazza Cavour, het kloppende hart van de stad, waar je ook het Kasteel van Chiaromonte kunt bewonderen, waar veel historische families woonden, en de verbazingwekkende Bibliotheek van Baron Mendola, een grote weldoener van Favara.
Slenterend door de smalle straatjes van het historische centrum kun je ook genieten van verschillende proeverijen. Je komt binnen in verschillende winkels en banketbakkerijen, om te proeven, te ontdekken en te luisteren naar de verhalen over de liefde en passie van hun eigenaars, voor hun land.
Je zult de onbetwiste hoofdrolspeler zijn van de koning van het Siciliaanse gebak: je zult de sensatie ervaren van het vullen van je persoonlijke cannolo met verse ricottacrème, het versieren met sinaasappelschil en pistachekorrels, en er dan van genieten in al zijn goedheid!
Na de proeverij in de banketbakkerij kun je een bezoek brengen aan het Farm Cultural Park, het museum voor hedendaagse kunst van de stad, en het Marzipan, het Siciliaanse amandelmuseum, gevestigd in een historisch amandelsorteercentrum van de gebroeders King.
Om deze ervaring op de best mogelijke manier af te sluiten, proef je een heerlijke lunch in typisch Siciliaanse stijl.