Een heerlijk eerbetoon aan een van de kostbaarste geschenken van de natuur, een geschenk dat met overvloed aan het eiland Naxos is aangeboden. Nog een belangrijke weerspiegeling van de lokale cultuur. Ga met ons mee op een reis die minstens 5.000 jaar geleden begint, zoals de leeftijd van de oudste olijfboom op Naxos suggereert, toen olive oil productie was een veel moeizamer proces en Naxians vierden feest als waardering voor wat de natuur hen zo genereus aanbood.
Prikkel je zintuigen tijdens een idyllische olijfolieproeverij midden in een privé-olijfgaard, gelegen in een rustige hoek van een bruisend dorp. Daar ontmoet je de eigenaar en gepassioneerde olive oil producer die je meeneemt voor een wandeling in zijn olijftuin, al je vragen over de olijventeelt beantwoordt en je leert hoe je verschillende soorten olijfolie kunt evalueren.
Geniet van de kans om een van de olijfraffinaderijen van het eiland te bezoeken en leer hoe technologie dezelfde basisprincipes heeft ontwikkeld en heeft bijgedragen aan het verhogen van de normen voor olijfoliewinning. Maak kennis met de jonge eigenaar en leer over zijn visie om de familietraditie op de meest duurzame manier voort te zetten.
Bezoek een oude, traditionele olijfpers en probeer je voor te stellen dat deze slechts een paar decennia geleden in werking was. Stap binnen in het proeflokaal van de faciliteit en ontdek hoe interessant olijfolie kan smaken door een verscheidenheid aan lekkernijen op basis van olijfolie te proeven.