In deze route verkennen we de centrale kant van Kreta langs de paden van de Kretenzische geschiedenis waar we de traditionele manier van leven leren kennen en alles te weten komen over de productie van de beroemde Kretenzische olijfolie en Kretenzische wijnen.
We bezoeken het huis van de herder en nemen deel aan het kaasproductieproces en ten slotte genieten we van een geweldige maaltijd in een traditionele taverne waar we zelf Kretenzische zoetigheden maken.
We leren het platteland van Kreta kennen door de lokale bevolking in hun dagelijkse activiteiten te zien door traditionele dorpen te bezoeken.
Onze eerste stop is de Aposelemis dam waar we het verzonken dorp SFENTYLI van dichtbij zullen zien.
Daarna bezoeken we een van de beste olijfoliefarms in de omgeving en kunnen we zien hoe CRETAN OLIJFOLIE wordt geproduceerd.
Daarna lopen we over een prachtig pad met een schitterend uitzicht, waar we kruiden verzamelen en samen met Kretenzische geiten wandelen.
Bij de volgende stop genieten we van Raki met lokale lekkernijen in een traditioneel dorp waar we de architectuur kunnen bewonderen en de manier van leven van de inwoners kunnen zien.
Dan komen we aan bij een van de beste wijnmakerijen in Midden-Kreta, waar we meer leren over het productieproces van Kretenzische wijnen door ze te proeven met lokale producten.
Vol prachtige beelden gaan we verder naar de waar we dieren zullen zien en we nemen deel aan de productie van Authentieke kaas.
Daarna zullen we genieten van onze maaltijd in een van de meest traditionele tavernes in de omgeving waar zoetigheden worden gemaakt, wat echt een unieke ervaring is.
Uiteindelijk zullen we vol beelden en ervaringen terugkeren naar het hotel met in onze bagage de smaak van het echte onbekende Kreta.