Leer onder begeleiding van een lokale gids alles over de sakecultuur in Japan en de geschiedenis van deze iconische drank. Ontmoet lokale producenten, leer hoe sake wordt gemaakt en bezoek winkels die de sfeer ademen van lang vervlogen tijden.
Nada is het grootste sake-producerende gebied van Japan en heeft lange tijd een aantal sakebrouwerijen gehad. Het maakt deel uit van het gebied dat bekend staat als Nada-Gogō, dat bestaat uit vijf sake producerende districten die beroemd zijn in Japan en internationaal.
Hieronder staan enkele stops die mogelijk zijn met een typische route. Je kunt je gids vragen het aan te passen op basis van jouw wensen.
Sawa no Tsuru Museum. Dit museum is gevestigd in het gebouw van de oude fabriek en laat je kennismaken met het proces van sake maken en de oude faciliteiten.
Sakuramasamune Kinenkan Sakuraen. Een faciliteit voor bezoekers is de Sakuramasamune Brouwerij met een museum, restaurant, café en winkel.
Hamafukutsuru Ginjo Brouwerij. Een nieuwe brouwerij die werd opgericht in 1996. Ze produceren sake van hoge kwaliteit in een moderne fabriek.
Kiku-Masamune Shuzo Kinenkan. Een van de grootste sakebrouwerijen. Het museum is gevestigd in het gebouw van de oude fabriek en geeft uitleg over het proces van sake maken en de oude faciliteiten.
Museum van de Hakutsuru Sake Brouwerij. Nog een van de grote sakebrouwerijen met een museum in de oude fabriek. Leer meer over het productieproces en de apparatuur.
Hakutaka Rokusuien. Sinds de oprichting heeft Hakutaka ernaar gestreefd de tradities en cultuur van het sakebrouwen te behouden als een van de brouwerijen van het Nada-district. Hakutaka Rokusuien opende in 2001 als een culturele faciliteit die sake-kennis wil doorgeven aan bezoekers.