In Olmedo, een klein stadje in het noordwesten van Sardinië in de buurt van Alghero, kun je je onderdompelen in de wereld van saffraan, het goud van de Sardijnse gastronomie.
Deze gewaardeerde specerij, met zijn unieke en onmiskenbare smaak, verrijkt veel typische gerechten op het eiland. Leer alles over het kweekproces, van het oogsten tot de toepassing in de keuken en de vele gezondheidsvoordelen met een deskundige lokale gids. Aan het einde van de tour heb je de mogelijkheid om typische smaakproducten zoals kaas en brood te proeven in een unieke structuur die de oude Sardijnse cultuur vertegenwoordigt: su Pinnettu.
Laat je verrassen door de geheimen van saffraan voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
BOERDERIJ
De ervaring vindt plaats op een boerderij die gespecialiseerd is in de biologische teelt van saffraan, gecertificeerd volgens de huidige regelgeving. Ontdek hoe het idee om dit kostbare product te verbouwen tot stand is gekomen onder begeleiding van een plaatselijke expert, die je laat kennismaken met de geschiedenis van de boerderij en de gebruikte biologische teeltmethode. Verdiep je in elk stadium van de productie en sluit de tour af met een proeverij van heerlijke lokale producten.
PROEF
De proeverij bestaat uit oude pecorino kaas en saffraanbrood, lokale droge worst, water, een glas rode of witte wijn van de Sella e Mosca Estates en saffraanlikeur.
BESCHIKBARE UREN
De ervaring is het hele jaar door beschikbaar op verschillende tijden, afhankelijk van de periode:
Van oktober tot mei om 10:00 uur en 15:00 uur
Van juni tot september om 9:00 uur en 17:00 uur