Welkom in de prachtige stad Porto, bekend om zijn charmante sfeer en vooral om zijn heerlijke lokale Portugese keuken en drankjes. Ga met ons mee op onze walking food tour en we nemen je mee langs de beste eetadresjes van de stad.
Hier is een lijst met mogelijke proeverijen:
- Pastel de Nata: een geliefd Portugees gebakje, is een verrukkelijke en iconische traktatie die de smaakpapillen prikkelt met zijn rijke, romige custardvulling genesteld in laagjes bladerdeeg van bladerdeeg. Dit heerlijke gebak is perfect uitgebalanceerd met een zoete en licht gekarameliseerde smaak, vaak geaccentueerd met een beetje kaneel of poedersuiker bovenop.
- Koffie: bij de meest typische Portugese zoetigheden hoort een kopje koffie! Een heerlijk en energiek begin van onze tour!
- Bord met lokale kazen: Porto, dat bekend staat om zijn rijke culinaire erfgoed, heeft een verscheidenheid aan karakteristieke kazen die de essentie van de regio vastleggen.
- Bifana: een hartig genot uit de Portugese keuken, is een smaakvolle sandwich met dun gesneden gemarineerd varkensvlees genesteld in een zacht of knapperig broodje. Het varkensvlees wordt meestal gekruid met knoflook, paprikapoeder en andere specerijen en vervolgens langzaam gegaard tot het perfect is.
- Petiscos: een heerlijk aspect van de Portugese culinaire cultuur, verwijzen naar een verscheidenheid aan kleine, smaakvolle gerechten die verwant zijn aan de tapas in Spanje. Deze hapklare lekkernijen zijn ontworpen om te delen, wat een gezamenlijke en sociale eetervaring stimuleert. Van gemarineerde olijven en kaasplateaus tot gegrilde chorizo en zeevruchtenspiesjes, petiscos laten de diverse en rijke smaken van de Portugese keuken zien.
- Pataniscas: een geliefd Portugees gerecht, zijn heerlijke, gefrituurde beignets gemaakt van een beslag van gezouten kabeljauw, bloem, eieren en aromatische kruiden. Deze goudbruine lekkernijen hebben een knapperige buitenkant die overgaat in een malse en smaakvolle kern.
- Port: Portwijn is vernoemd naar de stad Porto, de op één na grootste stad van Portugal en een belangrijke havenstad die van oudsher Portugese wijnen exporteerde. Portwijn is versterkt met druivensap en smaakt complex en zoet. Als alternatief voor het drankje alleen kun je de cocktail ook proberen met witte port gemengd met tonic. Maar je kunt eigenlijk elke stijl port gebruiken, inclusief een Red of Young Tawny Port om een Port and Tonic te maken.