Je bezoekt Konavle, dat een van de noordoostelijke en westelijke wijngaarden van de regio is en ook de juiste productie van kwaliteitswijnen en autochtone wijnen heeft. Naast wereldberoemde soorten als merlot en cabernet sauvignon worden er talloze lokale en inheemse soorten verbouwd, zoals su plavac mali, vranac, kadarun, dalmatinka en andere. Een speciale plaats wordt ingenomen door de autochtone inheemse variëteit Malvasia Dubrovačka bijela en Maraština, die bijna vernietigd zijn en waarvan de restauratie bijzonder belangrijk is. Talrijke wijnmakerijen in Konavli produceren, in navolging van de wereldtrends, authentieke wijnen die goed passen bij de plaatselijke gastronomische specialiteiten.
Bezoek een familie wijnmakerij en ontmoet de plaatselijke wijnmaker. Leer alles over de belangrijkste kenmerken van Zuid-Dalmatische wijn en hoe deze te produceren. Proef de beste rode en witte wijnen die worden aangeboden en sla de zoete dessertwijnen niet over. Geniet bij een wijngaard van een typische brunch en smul van kaas, spek en brood.
Na de wijnproeverij bezoek je de rivier Ljuta in Konavle, zie je het weelderige groen en de natuurlijke schoonheid van het kleine nationale park en verken je het verdedigingsfort Sokol Tower van de Republiek Dubrovnik, strategisch gelegen op de grens met het voormalige Ottomaanse Rijk. De Konavle Vallei ligt in het zuidelijkste puntje van Kroatië, vlakbij de grens met Montenegro, en wordt geflankeerd door de Adriatische Zee en de uitlopers van de berg Sniježnica. De vallei heeft een groot aantal wijngaarden, omdat de klimatologische en geologische omstandigheden er rijp zijn voor wijnproductie. Luister naar je gids die de geschiedenis van het gebied vertelt, terwijl je van charmant dorpje naar dorpje rijdt, langs olijfboomgaarden en citrusboomgaarden terwijl je voertuig zich een weg baant door het landelijke landschap.