Deze rondleiding in kleine groep met commentaar van een sumo-expert-gids geeft je de kans om alles te weten te komen over sumo, inclusief de geschiedenis/cultuur en het dagelijks leven van sumoworstelaars. Hoewel je misschien niet de kans krijgt om echte sumo-gevechten te zien tijdens je verblijf in Japan, zal deze tour je alle achtergrondkennis bijbrengen om je plezier in het kijken naar sumo te vergroten, of je nu in Japan bent of thuis.
De tour bestaat uit twee onderdelen.
1) Wandeling door Ryogoku, een sumostad.
Bezoek sumo-gerelateerde bezienswaardigheden; leer hoe sumo begon en zich in 1600 jaar ontwikkelde. Bekijk sumostallen van buitenaf, waar sumoworstelaars wonen en trainen. Leer van je deskundige gids hoe hun leven en carrière eruit zien. Krijg antwoord op al je vragen over sumo.
2) Lunch bij een chanko-nabe restaurant
Ga lunchen in een van de beste chanko-nabe restaurants in Ryogoku.
Deze voedzame hot-potschotel staat centraal in het dieet van sumoworstelaars om aan te komen in gewicht en spieren om hun lichaam op te bouwen.
Het is geen toeval dat het gerecht de steunpilaar van het regime van de worstelaars is geworden.
① Het eten moet in de stal worden bereid door worstelaars; er zijn geen professionele koks beschikbaar. Onder deze beperking is het beter om in korte tijd gemakkelijk te kunnen koken.
② Het is uitgebalanceerd qua voedingswaarde.
③ Omdat het tijdens de bereiding wordt verwarmd, is het zeer hygiënisch.
Eten uit dezelfde kookpot zorgt voor een gevoel van solidariteit en teamwork.
De tour behandelt brede elementen van de Japanse cultuur, waaronder Shinto heiligdommen, boeddhistische tempels, houtblokdrukken, tuinen, zwaarden en de keuken.