Nadat je bent opgehaald bij het ontmoetingspunt in Sorrento, maak je een korte rit naar een werkende boerderij op het schiereiland van Sorrento. Hier word je eerst hartelijk ontvangen door de 4e generatie eigenaar met zijn familie en daarna neemt hij je mee door de boomgaarden.
Onderweg ontmoet je vriendelijke dieren die belangrijk zijn voor duurzame landbouw. Leer vervolgens midden in de eeuwenoude olijfgaard hoe de boerderij een van de beste extravergine olijfolie ter wereld produceert. Bekijk de grote zorg en aandacht die wordt besteed aan de productie van zoveel fruitbomen en andere seizoensgroenten die worden gebruikt als basis voor de wereldberoemde mediterrane keuken. Wees getuige van traditionele pluktechnieken en bekijk onderhoudende demonstraties en uitleg. Bezoek de bijenkorven van de boerderij en leer waarom bijen zo belangrijk zijn in de biologische landbouw. Maak je geen zorgen, je wordt niet gestoken! Wandel hierna tussen de 800 citroenbomen en ontdek hoe de boerderij unieke citrusvruchten produceert, die symbool staan voor het schiereiland van Sorrento. Je gids legt uit hoe de citroenen worden geplukt, hoe de beroemde “Pergola's” worden gebouwd en waar ze voor worden gebruikt. Voor je kun je het wilde kastanjebos bewonderen.
Bezoek na afloop van de wandeling de oude wijnkelder van de familie om te leren hoe rode wijn nog steeds wordt gemaakt met de oude wijnpers en ontdek hoe vlees wordt gepekeld. Stap naar de proefruimte om de verse producten van de boerderij te proberen, waaronder zelfgemaakte limonade, geurige olijfolie in verschillende specialiteiten op zelfgebakken brood, citrusmarmelades en honing. Sluit de tour af met een heerlijke lunch. De eerste traditionele gang wordt bereid met seizoensproducten. Geniet daarna van een citroendessert met een ijskoud glas limoncello, de typische Italiaanse likeur. Je leert zelfs het familierecept! Met een volle buik kun je ontspannen op de terugreis naar Sorrento, waar je op hetzelfde ontmoetingspunt wordt afgezet.