De levendige eetcultuur van Tokio is legendarisch en is een van de vele redenen waarom mensen massaal naar de Japanse hoofdstad trekken. Geniet tijdens deze Tokio-tour van de eetcultuur van Tokio vanuit het perspectief van een gewone zakenman en van de traditie van eten in het dagelijks leven van Tokio. Tijdens je culinaire tour door Tokio geeft je plaatselijke gids uitleg over de geschiedenis van het eten en de plaatsen die je bezoekt, en deelt hij zijn eigen persoonlijke ervaringen en voedselgerelateerde familietradities en -gebruiken met je tijdens de tour.
We beginnen onze rondleiding met een snelle wandeling door Depachika, de levensmiddelenafdeling in de kelder van het warenhuis, waar je een grote verscheidenheid aan gerechten kunt vinden, van iets luxueuzere delicatessen voor als je gasten op bezoek hebt tot gerechten die meestal als bijgerecht worden gebruikt. Prachtig versierde Japanse, Westerse en Chinese desserts van allerlei soorten zullen elke zoetekauw tevreden stellen. Een grote verscheidenheid aan etenswaren, banketbakkerijen en leer meer over de rijke verscheidenheid aan traditionele Japanse zoetigheden (Wagashi) - en, het beste van alles, kies een Wagashi om te proberen!
Nadat we hebben genoten van een nachtelijke wandeling door Ginza, verlicht door neonlichten, reizen we naar Tsukishima om de “Monja” straat te bezoeken, waar “Monja-Yaki” zou zijn ontstaan. Monja-yaki, vaak vergeleken met Okonomi-yaki in Osaka, is een soort Japans pangebakken beslag met verschillende ingrediënten. De ingrediënten worden fijngehakt en voor het grillen door het beslag gemengd. Je krijgt de kans om te zien hoe je eten wordt bereid, een praatje te maken met de kok en je Monja-yaki vers van de hete plaat te verorberen. In echte lokale stijl gebruik je een kleine metalen spatel om direct van de grill te eten. Pas op dat je je tong niet verbrandt! Na Monja reizen we met de metro terug naar Ginza en gaan we naar Yakitori Alley, een gebied met veel informele bar-achtige restaurants en de geboorteplaats van yakitori, een van de favoriete voorgerechten van veel Japanners. Zoals veel zakenmannen en -vrouwen doen na 17.00 uur, genieten we van een glaasje sake of een plaatselijk biertje en gaan dan yakitori proeven in een van de vele plaatselijke restaurants, elk met hun eigen “tare” (saus) gemengd met hun geheime ingrediënten. Je tour eindigt hier, maar vergeet niet om tips te vragen over wat er nog meer te zien, te doen en te eten is tijdens je verblijf.