Ga op een culinaire reis door de buik van Parijs, zo genoemd door Emile Zola, en ontdek wat Frans eten zo bijzonder maakt! Verken het historische Louvre, het levendige Les Halles, wat vroeger de centrale levensmiddelenmarkt van Parijs was, en de marktstraat rue Montorgueil - een markt met meer dan twee dozijn gespecialiseerde levensmiddelenwinkels, waaronder een patisserie die bijna 280 jaar geleden werd opgericht door de banketbakker van koning Lodewijk XV.
Ontmoet je gids in de buurt van het Louvre en begin je dag als een local! Onze eerste stop is een authentieke Franse bakkerij, waar je wat boterige Franse viennoiseries (zoals croissants of pain au chocolat) kunt proeven. Proef ook het beroemde stokbrood Jambon Beurre, een van de favoriete “on-the-go” maaltijden van de Fransen, een broodje ham gemaakt van vers stokbrood (natuurlijk) dat op de UNESCO-lijst staat, opengesneden, besmeerd met zoute boter en gevuld met plakjes heerlijke ham.
Onze volgende stop is bij een van de meest geprezen Franse patissiers en chocolatiers waar je de fantastische Macarons kunt proeven, een zoet gebak op basis van meringue dat in Frankrijk werd geïntroduceerd door de Italiaanse chef-kok van koningin Catharina de Medici tijdens de Renaissance. Je leert ook meer over de titel Meilleur Ouvrier de France, een unieke en prestigieuze prijs die elke vier jaar wordt toegekend aan de beste Franse ambachtslieden.
Proef daarna de lekkerste Franse kazen in een van de beste kaaswinkels van de hoofdstad, waar we de allerbeste voor je hebben geselecteerd om te proeven! Als je smaakpapillen eenmaal goed hebben leren kennen, heb je tijd om te genieten van een sit-down maaltijd in een van onze favoriete wijnbars - een plek die helemaal gewijd is aan wijnliefhebbers. Je krijgt authentieke kaas en vleeswaren te proeven met een uitstekende Franse wijn erbij. Elk aanbod bevat iets unieks en meeslepends dat de Fransen terroir noemen! Daarna krijg je een verrassingsgerecht te proeven dat zijn oorsprong vindt in de Franse cafés van begin 1900!
Als je trek hebt in een toetje, eindigt onze ochtendtour met een zoete noot, want je bezoekt de winkel van een andere bekroonde Franse ambachtsman, een familiebedrijf dat door meerdere generaties wordt gerund en dat een heel speciale brioche heeft gemaakt waarvan je zeker zult genieten en die je je zult herinneren!